Monday, 3 December 2018

Pengalaman makan Alfalfa Shaklee - Lyn Scully


Assalamualaikum hye,  Saya Lyn Scully pengedar sah shaklee seluruh malaysia ^^
Kali nie Lyn terpanggil pula untuk berkongsi pengalaman Lyn sendiri selepas consume alfalfa ❤


Alfalfa dikenali sebagai jamu moden kerana khasiat dan manfaatnya yang hampir sama dengan Jamu


Alfalfa juga digelar Raja Tumbuhan kerana khasiatnya yang banyak manfaat untuk manusia... Tumbuhan ini kaya dengan mineral dan vitamin penting seperti B,C,E,Kalsium,Fosforus,Fiber untuk kegunaan badan kita.


Berkongsi pengalaman Lyn..
Sebelum nie Lyn ada masalah tidak period selama 9 Bulan ! 

 Lyn last period masa bulan 12 tahun 2017 lepas tu sampai bulan 9 tahun 2018 period tak pernah keluar 

Berkali buat pregnant test tapi negative juga ... selepas 3bulan masih tak period lyn jumpa doc tapi doc kata itu normal untuk ibu yang breastfeeding jadi lepastu lyn abaikan jer lah

Sampailah genap 9Bulan lyn tak period .. perut sedikit membuncit, kepala selalu pening, badan selalu sakit, selalu kena kencing kotor dan ada masalah keputihan

Akhirnya lyn tergerak hati nak cuba Alfalfa complex nie memandangkan waktu tu promosi lyn pun beli lah hihi..


Pil Alfalfa comel jerrr kecil senang nak telan tapi satu sahaja masalahnya bau Alfalfa nie hampir sama dengan bau teh ! Lyn nie Anti dengan Bau teh haha

Tapi apakan daya walaupun tak suka lyn telan sahaja lah ...

Permulaan makan Alfalfa nie kepala lyn semakin kerap pening,belakang hingga pinggang lyn pun sakit! 

Kadang lyn skip juga ambil sebab tak tahan sakit belakang dan memang tak suka dengan bau teh yg ada pada alfalfa tu!

Tuptup...

Kurang dari 2 minggu lyn consume Alfalfa period Lyn keluar ! Memang lyn tekejut juga laa sebab begitu cepat kesannya!

Darah haid keluar dengan lancar,pekat dan berwarna gelap sehingga 8hari baru bersih

Lepas nampak kesan Alfalfa nie lyn terjatuh cinta lah pula ! ❤ Akhirnya lyn ambil dengan konsisten dan teratur

Sekarang haid jadi lebih lancar dan teratur setiap bulan, keputihan hilang, masalah kerap pening berkurang,sakit belakang hingga pinggang tu tiada sudah, tidak pernah sudah terkena kencing kotor dan perut pun tak buncit dah hihihi 


Alhamdulillah3x


Betul lah kata orang tak kenal maka tak cinta...  Hihi kalau saya tak jumpa Alfalfa ntah apa jadi dengan saya sekarang Thanks to Allah sebab gerakkan hati lyn untuk cuba Alfalfa

Bagi yang ada masalah sama dengan Lyn dan nak try Alfalfa nie boleh juga order dengan Lyn , Lyn akan guide cara pemakanan yang betul inshallah

Tapi sebelum tu kalau boleh dapatkan nasihat dari doc anda dulu yaa hihi

HARGA ALFALFA COMPLEX

Alfalfa Large - Rm102.50 (700biji) 2-3 Bulan
Alfalfa Small - Rm57.50 (330biji) 1-2 Bulan

**************************************

Untuk sebarang pertanyaan atau order anda boleh terus Whatsapp Lyn PM SINI

Atau sekiranya Anda berminat untuk membeli secara online melalui esell dengan membuat pembayaran melalui credit/debit card anda boleh terus klik link dibawah

Alfalfa Large 👉 Order Alfalfa Large
Alfalfa Small 👉 Order Alfalfa Small

**************************************
~ Shaklee independent distributor ~

Nur Alfalin Scully
Sid - 1289196
Fb - Lyn Scully
Page - Pengedar shaklee sabah
IG - Lynscully_shakleesid

Tq 💕





Tuesday, 13 November 2018

Shaklee Sandakan - Lyn Scully•019.589.4496




Hye Warga Sandakan Kenalkan diri saya Lyn Scully berumur 22 Tahun Saya Pengedar Shaklee sandakan..

Lyn seorang suri rumah sepenuh masa mempunyai seorang anak 

Lyn kenal shaklee pada akhir tahun 2017 bermula sebagai pengguna shaklee tapi terjebak jadi ahli 2 Bulan lepas tu disebabkan Produk shaklee yang Lyn beli masa tu bagi kesan positif dengan lyn

Kononnya lepas tu kalau beli lagi dapatlah harga lebih murah!  20% Diskaun tu 😍

Tapi terbuka hati pula mau mulakan bisness shaklee memandangkan Produknya bagus barang bagus harus dikongsi bha kan dan Lyn pun sebenarnya memang mau berjinak dalam dunia bisness. 

Kiranya Lyn sudah sah menjadi pengedar Shaklee sandakan pada awal tahun 2018 

Jadi orang sandakan kalau mau order shaklee bolehlah order dengan Lyn yah Inshaallah Readystock sandakan

Lyn buat perkhidmatan Cod Area Sandakan

Sekiranya ada yang mahu selfpickup tu Boleh lah pergi Rumah diantara dua Alamat nie 👇

1• Taman Rajawali Block 30 Lot 1 Jalan airport
2• Flat Mps Karamunting Jalan batu sapi

Tapi sebelum pergi mana-mana alamat nie WAJIB call atau whatsapp dahulu yah!  

Sebab takut produk yang kamu mau habis atau pun Lyn tiada dirumah jadi WAJIB call/Whatsapp dulu untuk pastikan Lyn ada dirumah dan Stock pun ada ..

Kalau susah mau cari alamat boleh Jumpa dibandar ataupun Lyn Cod terus depan rumah lagi senang!  Hihihi 

Untuk Sebarang Pertanyaan Atau Order Boleh direct Whatsapp Lyn 👉 PM SINI

Ingat yah Cari Shaklee Cari Lyn Scully ❤

• NUR ALFALIN SCULLY
• SID - 1289196
• Call/Whatsapp - 019.589.4496
• Fb - Lyn Scully
• Fb Page - Pengedar Shaklee sabah
• Instagram - lynscully_shakleesid
• Blog - lynscully.blogspot.com



Saturday, 10 November 2018

Vitamin untuk menambah berat badan - Lynscully



Assalammualaikum hai ^^

Semenjak kebelakangan nie ramai yang pm dan risik-risik set weight gain ataupun set menambah berat badan shaklee nie...

Bila lyn selidik Ada yang kurus sejak kecil,Ada yang disebabkan hilang selera makan dan macam-macam lah.

Pelbagai faktor yang boleh menjadikan seseorang itu menjadi kurus... Sebaiknya berjumpa doc dahulu untuk membuat pemeriksaan bagi memastikan tiada penyakit tertentu yang menyebabkan badan menjadi kurus.

Untuk mereka yang terlalu kurus kerana kurang selera makan atau pun kerap makan tapi badan susah sangat nak naik tu boleh lah try Set weight gain shaklee !


Semulajadi,Lulus Kkm,Halal dan tinggi kualiti.

Multivitamin yang sudah 103 tahun dipasaran, yang terbukti selamat digunakan dan berkesan.

Ada yang semulajadi,selamat dan berkesan kenapa ambil risiko pilih pil gemuk tanpa kelulusan yang nyata berbahaya untuk kesihatan !

Buatlah pilihan bijak 👍

• Set Weight gain ini terdiri daripada Mealshake,Vitalea dan B-Complex •

KEBAIKAN DAN MANFAATNYA ⏹

MEALSHAKE

• Mengandungi 19 vitamin dan mineral penting untuk tubuh.
• Mengandungi protein untuk membina sel badan dan meningkatkan berat badan
• Mengandungi kalori yang tinggi untuk menambah berat badan
• Meningkatkan selera makan
• Mengatasi masalah sembelit


VITALEA IRON FORMULA

• Mengandungi zat besi yang penting untuk pembentukan sel darah merah
• Apabila darah cukup dan lancar maka nutrien juga dapat disalurkan dengan lebih baik keseluruh badan seterusnya sel dalaman akan menjadi lebih sihat dan berat badan juga dapat meningkat dengan baik.


B-COMPLEX

• Mengandungi kesemua jenis Vitamin B termasuk Vitamin B1 yang berfungsi untuk menaikkan selera makan
• Menukarkan gula kepada tenaga
• Mengatasi stress dan migrain

FEEDBACK 


**********************************
HARGA SET WEIGHT GAIN

MEALSHAKE - Rm120 (544g)
VITALEA - Rm93 (120biji)
B-COMPLEX - Rm58 (120biji)

Nak harga yang lebih murah dan jimat sehingga 20% Diskaun ? Join Ahli dengan Lyn cuma perlu bayar Rm65
(bayar sekali seumur hidup) dan nikmati diskaun sehingga 20%  !

************************************
CARA ORDER

Untuk sebarang pertanyaan atau order boleh lah direct whatsapp Lyn! Boleh lah kita cerita panjang hihi 👉 PM SINI

Atau pun sekiranya berminat anda boleh juga membuat pembelian secara online melalui esell dengan membuat pembayaran melalui debit/credit card
(Cas postage Rm10 akan dikenakan)


• Postage Setiap hari kecuali ahad
• Pembayaran yang dibuat sebelum jam 3pm akan dipos pada hari yang sama

• Perkhidmatan Cod Area Sandakan Dan kk


Nur Alfalin Scully
Sid - 1289195
Call/Wasap - 019.589.4496
Fb- Lyn Scully
Instagram - lynscully_shakleesid
Page - Pengedar Shaklee Sabah


💕 Lyn Seorang suri rumah sepenuh masa mempunyai seorang anak dan aktif dalam bisnes shaklee pada awal tahun 2018 💕

Semoga berjumpa lagi di entri seterusnya @ lynscully.blogspot.com

Tq ♥




Thursday, 8 November 2018

Low hb semasa hamil - Set anemia Shaklee



Anemia semasa hamil atau pun low Hb sering terjadi semasa kehamilan kerana keperluan sel darah merah semakin meningkat untuk menampung bayi dalam kandungan.

Dan bila ianya terjadi mommies perlu atasinya secepat mungkin kerana banyak risiko yang berbahaya untuk mommies dan juga bayi didalam kandungan.


• RISIKO ANEMIA SEMASA HAMIL 

• Bayi pra-matang
• Ibu rasa letih dan lesu
• Ibu kerap pening dan pitam
• Keguguran
• Tumpah darah ketika bersalin
• Risiko Tumbesaran bayi terbantut
• Risiko bayi kurang berat badan
• Risiko bayi meninggal dalam kandungan
• Risiko ibu *meroyan* selepas bersalin (postpartum depresion)


Banyak kan risikonya mommies Sebab tu setiap kali pergi klinik kalau hb kita rendah mesti nurse bebel panjang siap bekalkan pil hematinik atau vitamin sintetik (ubat klinik).

Tapi ada mommies yang dah makan vitamin sintetik tu tetap hb tak naik-naik sebab vitamin sintetik memang agak sukar sedikit diserap oleh badan.

Tahu tak mommies, Sebenarnya "Ubat ibu mengandung" bukan ada dalam bentuk sintetik sahaja tapi ada juga yang SEMULAJADI.

Vitamin Semulajadi lebih mudah diserap dan lebih berkesan daripada vitamin sintetik.

Soo, Kalau ada yang semulajadi dan lebih berkesan kenapa nak pilih sintetik (buatan) pula hihihi...


Hah lyn kenalkan yang nie Set Anemia semasa hamil Shaklee...

Set ini terdiri daripada Esp,Vitalea,vitamin C dan B-Complex.

1 • ESP (Energizing isolated Protein)

▶ Setiap Sel dalam badan kita terdiri daripada protein termasuk hemoglobin. Jadi ia sangat membantu dalam penghasilan sel darah merah yang sihat.
▶ Protein juga penting untuk tumbesaran bayi,menguatkan rahim dan juga memberi tenaga kepada mommies sepanjang kehamilan.


2 • VITALEA with iron formula

▶ Vitalea adalah multivitamin dan multimineral yang lengkap dengan Zat Besi.
▶ Zat besi sangat penting untuk pembentukan hemoglobin
▶ Manakala vitamin dan mineral lain vitalea pula sangat penting untuk menggantikan vitamin ataupun nutrisi yang tiada ataupun tidak diambil semasa hamil melalui pemakanan kerana loya dan kurang selera makan.
▶ Jadi dengan pengambilan Vitalea mommies dan baby dapatlah nutrisi-nutrisi penting ini.


3• SR VITAMIN C PLUS

▶ Vitamin C sangat penting untuk penyerapan zat besi/iron.
▶ Bila penyerapan zat besi lebih lancar maka lebih banyak lah penghasilan sel darah merah terjadi dan semakin normal juga lah bacaan Hb mommies.


4• B-COMPLEX With asid folic

▶ Asid folik juga sangat penting dalam pembentukan sel darah merah.
▶ Asid folik juga penting untuk mengelakkan kecatatan saraf bayi dan juga membantu dalam pembentukan otak bayi.
▶ Ia juga membantu menukarkan gula kepada tenaga agar ibu tidak lemah dan lesu.

****************************************

Vitamin yang ada dalam Set Anemia shaklee nie sebenarnya lebih kurang dengan pil hematinik (ubat klinik) yang Nurse selalu bagi ada zat besi,asid folik,vitamin C dan vitamin B.

Perbezaannya disini adalah vitamin shaklee adalah 100% dari bahan Semulajadi manakala ubat klinik pula adalah vitamin sintetik iaitu diperbuat daripada bahan kimia dengan meniru komposisi dalam vitamin semulajadi.

Soo mommies nak yang mana kalau lyn of course lah vitamin semulajadi sebab lebih menyerap dan selamat untuk kandungan.

Set Ini juga tetap boleh diamalkan walaupun selepas bersalin malah ianya juga baik untuk membantu luka agar cepat sembuh,elakkan meroyan,pekatkan airsusu ibu,Kuatkan antibody ibu dan bayi dan cantikkan kulit.

****************************************

Okey Sini lyn tunjuk sikit diantara customer yang dengan jayanya naikkan Hb dengan Set Anemia semasa hamil Shaklee 🤗





HARGA SET ANEMIA

ESP - Rm161.25 (850gram)
VITALEA - Rm93.75 (120biji)
Vitamin C - Rm97.50 (180biji)
B-COMPLEX - Rm58.75 (120biji) 

1 Set Rm411.25
( Free postage untuk pembelian 1Set khas untuk customer Lyn sahaja ) 😘


Mau harga yang lebih murah?  Join ahli dengan Lyn dengan membayar keahlian sekali seumur hidup Rm65 sahaja dan nikmati diskaun sehingga 20% 💕

____________________________________________
                           CARA ORDER 

• Mommies boleh direct wasap Lyn untuk sebarang pertanyaan ataupun order  PM SINI boleh kita cerita panjang di wasap hihi..

• Ataupun mommies boleh terus beli secara online melalui Website Esell dengan membuat pembayaran melalui debit/credit card (Cas postage Rm10) ORDER SINI



Nur Alfalin Scully
SID - 1289195
Call/Whatsapp - 019.589.4496
Instagram - lynscully_shakleesid
FB - Lyn Scully
Page - Pengedar shaklee sabah

💕 Saya seorang suri rumah sepenuh masa mempunyai seorang anak dan giat berbisness shaklee sejak awal tahun 2018💕





Tuesday, 30 October 2018

Vivix murah - #infovivix_Lyn



Hye saya Lyn pengedar sah shaklee ... Entry Kali nie lyn mau share tentang minuman botani Shaklee yang powerfull nie 😉


Walaupun vivix nie mempunyai harga yang *boleh tahan* tapi tetap banyak yang order dan cari tau sebab Kualiti dan keberkesanannya yang memang berbaloi dengan harganya.


Vivix dihasilkan dengan 4 Bahan utama iaitu POLYGONUM CUSPIDATUM, ANGGUR MUSCADINE, ELDERBERRY EROPAH dan LOBAK UNGU.

Kesemua 4 Bahan utama tadi adalah bahan yang sukar diperolehi dan mempunyai khasiat yang sangat baik untuk kesihatan dan awet muda.

• MANFAAT VIVIX •

• Meningkatkan kesihatan dalaman serta luaran
• Membantu proses penyembuhan luka seperti luka operation atau luka bersalin dengan lebih cepat
• Membantu meredakan gout
• Mengawal paras gula dalam darah
• Menstabilkan tekanan darah tinggi
• Menjaga kesihatan jantung
• Membantu mengecutkan cyst
• Membantu merencatkan sel kanser
• Awet muda
• Meningkatkan kesuburan
• Melancarkan pencernaan
• Meningkatkan kesihatan mata 

TESTIMONI VIVIX

( Kanser dan tiroid )

( Batu Karang )

( Stroke )

( Paru-Paru Berair )

( Tekanan Darah Tinggi ) 

( Gout )

( Luka Operation )

**********************************
CARA DAPATKAN VIVIX DENGAN HARGA YANG LEBIH MURAH DAN JIMAT ⇩


Untuk Pembelian 2 Botol Vivix anda akan dapat penjimatan sebanyak Rm303 dan dapat membeli produk shaklee dengan harga member untuk pembelian seterusnya pada bila-bila masa sahaja.


HARGA SEBOTOL VIVIX RM475 + 10 POSTAGE = Rm485

Tapi bila anda beli 2 Botol vivix anda akan dapat JIMAT lebih banyak !

BELI 2 BOTOL VIVIX DAPAT HARGA MEMBER RM760
✔ Free Postage (Rm10)
✔ Free Membership (Rm65)
✔ Dapat cash bonus (Rm38)
✔ Total penjimatan (Rm303)

Murah kan bila anda membuat pembelian dua botol vivix?  😍 Soo let's grab.. 

Pemakanan Vivix yang berkesan dan konsultasi percuma secara berterusan pada bila-bila masa khas untuk customer Lyn sahaja.

********************************
CARA BELI 

Anda boleh direct whatsapp lyn untuk sebarang pertanyaan atau order di link whatsapp ini ⇨  Order sini


Nur Alfalin Scully
SID - 1285195
No - 019.589.4496
Instagram - lynscully_shakleesid
FB - Lyn Scully
FB Page - Pengedar shaklee sabah

Tq In advance ♥ Semoga bertemu lagi di entry seterusnya @lynscully.blogspot.com ^^








Thursday, 4 October 2018

Set Detox Shaklee - #infodetox_Lyn


Hyee Uolsss...  kali ini lyn mau share tentang detox 😉 Soo yang plan mau detox tu meh sini rapat-rapat  ...hihi

Okey... terlebih dahulu Lyn nak kenalkan organ detoks kita.

Organ detoks nie membantu untuk menapis dan menyingkirkan bahan-bahan buangan yang tidak diperlukan oleh badan kita ... Ada 5 Organ detoks yang perlu kita kenali


1 • PEPARU - paru-paru berfungsi untuk mengeluarkan gas karbon dioksida dan juga toksin dari badan kita melalui sistem pernafasan jadi kita perlu pastikan kesihatan paru-paru kita berfungsi dengan optimum supaya sistem pernafasan kita boleh berlaku dengan lebih lancar lagi.

2 • SISTEM PENGHADAMAN - Sistem penghadaman adalah kita punya kolon.. makanan yang kita makan akan masuk kedalam sistem penghadaman dan akan dihadam untuk diserap kedalam usus kemudian akan dikeluarkan dari usus sebagai najis .. Jadi kita mesti pastikan kita punya kolon nie sentiasa bersih supaya pergerakan usus sentiasa lancar.

3 • BUAH PINGGANG - Buah pinggang berfungsi untuk menapis air dan kotoran dari darah supaya toksin dapat dibuang melalui air kencing.. Proses penapisan buah pinggang nie sangat penting untuk memastikan tiada toksin yang terkumpul didalam badan kita yang boleh menyebabkan jangkitan dan juga penyakit.

4 • HATI - Hati adalah organ utama detoks kita dimana hati kita nie melakukan hampir 80% proses detoks dalam badan kita.. jadi hati nie adalah organ utama yang terlibat dalam detoks keseluruhan..Hati berfungsi untuk menetrualkan toksin dalam badan kita untuk memastikan penghadaman dan penyerapan lemak boleh berlaku dengan lebih efektif.

5 • KULIT - Kulit adalah organ luaran terbesar kita...  Fungsinya adalah untuk menyingkirkan bahan buangan melalui peluh dan juga melalui liang pori kulit.. Apabila kita aktif seperti bersenam toksin akan dapat dikeluarkan dari badan melalui kulit kita.

KENAPA KITA PERLU MEMBUAT DETOKS ⇩

Setiap hari kita terdedah dengan banyak perkara yang boleh membebankan organ detoks kita... contohnya dari segi pemakanan dan minuman kita seperti
✔ Makanan yang tinggi dengan pengawet
✔ Makanan yang tinggi dengan perasa dan pewarna tiruan
✔ Makanan segera
✔ Air yang tidak cukup bersih
✔ Air yang tidak ditapis dengan baik

Semua ini akan membebankan kita punya organ detoks...termasuk lah pencemaran dan sekeliling kita seperti jerebu,Asap rokok,asap kenderaan,kurang tidur,stress,pengambilan ubat..

Semua itu adalah toksin yang akan masuk kedalam badan kita melalui organ-organ detoks kita..


Jadi bilamana toksin banyak masuk kedalam badan kita tapi toksin yang keluar pula hanya sedikit ianya akan menyebabkan banyak kesan-kesan sampingan seperti...

• Kulit tiba-tiba alergik
• Kulit kusam
• Sembelit
• Selalu sakit kepala
• Selalu rasa letih

Ini adalah diantara simptom toksin banyak dalam badan kita..

Organ detoks kita memerlukan nutrisi yang berbeza dan nutrisi-nutrisi ini boleh membantu organ detoks kita berfungsi dengan lebih efektif dan lancar.


Set Detox Shaklee ini terdiri daripada Vivix,Alfalfa,Dtx,Herblax dan peppermint ginger plus.

FUNGSI SETIAP PRODUK

Vivix • Mengandungi Polifenol yang berfungsi sebagai Anti inflamasi ..Badan yang penuh dengan toksin banyak inflamasi yang berlaku jadi vivix ini sangat penting ..dan ia juga menjadi penggalak tenaga yang sangat baik.

Alfalfa • Alfalfa membantu mengurangkan asid dalam badan,melancarkan pergerakan usus dengan lebih lancar dan membantu mengurangkan berat badan.. Alfalfa juga dikenali sebagai raja segala tumbuhan yang kaya dengan mineral dan vitamin yang dapat membantu memberi nutrien kepada organ detoks kita.

DTX • Dtx khas untuk kesihatan hati bagi membantu meningkatkan kesihatan hati,mencantikkan kulit.

Herblax • Membantu meningkatkan sistem penghadaman,melegakan usus dan melancarkan pergerakan usus.


Peppermint ginger plus • Melegakan kembung perut dan badan berangin.


Nak Cuba Set Detox Shaklee???  Hubungi saya sekarang ⇩⇩⇩

******************************************
                               CARA BELI

📌 Untuk sebarang pertanyaan atau order Anda boleh menghubungi saya di 019.589.4496 atau direct whatsapp saya KLIK SINI ..

📌 Nak Beli direct online melalui ESELL pun boleh juga (Pembayaran melalui debit/credit card) 👉 Order sini 

******************************************
🔽 Postage keseluruh malaysia 
• Setiap Hari kecuali ahad
• Pembayaran yang dibuat sebelum jam 3Pm akan dipos pada hari yang sama.

🔽 Cod Sandakan & Kk 
_____________________________________________
        ~shaklee Independent Distributor ~
   

Nur Afalin Scully
SID - 1289195
Call/whatsapp - 019.589.4496
FB- Lyn Scully
Instagram- lynscully_shakleesid
.
.
Tq ❤
**************************************

Friday, 28 September 2018

Cara mengatasi anemia semasa hamil - #infokehamilan_Lyn



Hye Mommies ❤

Hari ini Lyn nak kenalkan set anemia shaklee nie untuk mumy yang menghidap masalah anemia/kurang darah semasa hamil..


Anemia atau kurang darah adalah suatu keadaan apabila jumlah sel darah merah (hemoglobin) berada di bawah paras normal.

Hemoglobin yang terkandung di dalam sel darah merah berperanan untuk mengangkut oksigen dari paru-paru kemudian menghantarnya ke seluruh bahagian tubuh.

Apabila anda menghidap anemia, tubuh tidak menghasilkan sel darah merah yang mencukupi.
Lantas anda tidak mendapat oksigen yang cukup dan akibatnya, cepat berasa penat. Malah komplikasi kesihatan serius yang lain juga boleh berlaku.

⇨ DIANTARA PUNCA ANEMIA ⇦

📌 Kekurangan zat besi adalah punca utama anemia
📌 Pendarahan berlebihan
📌 Kerosakan sel darah merah secara berlebihan iaitu hemolisis atau pembentukan sel darah merah yang tidak berkesan iaitu hematopoiesis
📌 Pendarahan usus
📌 Kekurangan vitamin B12
📌 Kekurangan asid folik
📌 Gangguan fungsi sumsum tulang atau susulan menghidap penyakit kronik
tertentu seperti kanser dan HIV/AIDS.


Semua masalah itu boleh mempengaruhi pengeluaran sel darah merah seseorang.


Apabila seseorang wanita hamil, ada kemungkinan untuknya menghidap anemia apabila tidak mendapat zat besi secukupnya. Dalam keadaan ini, wanita mungkin berasa cepat penat, emosi mudah terganggu dan lemah.


Sekiranya zat besi atau vitamin B12 dan folat tidak dibekalkan secukupnya, penghasilan darah merah mungkin tidak cukup untuk keperluan. Apabila usia kandungan semakin meningkat, isipadu darah juga bertambah dan ini menyebabkan pencairan darah berlaku.


Keadaan ini boleh meningkatkan risiko wanita hamil melahirkan bayi tidak cukup bulan atau berat badan bayi rendah.


Jadi sangat penting untuk anda mengambil zat besi dan Vitamin B12 dalam diet harian anda semasa hamil.

DAPATKAN SET ANEMIA UNTUK MENGATASI MASALAH ANEMIA SEMASA HAMIL.



Dapatkan Set Anemia shaklee yang terdiri daripada Vitalea(Zat besi),Vitamin C(untuk membantu penyerapan Zat besi) dan B-complex(vitamin B12).. Ianya lengkap untuk keperluan anda!

🔵 Vitalea With Iron Formula 🔵
• Ia merupakan multivitamin dan multimineral yang lengkap dengan zat besi.
• Zat besi sangat penting untuk pembentukan hemoglobin.
• Vitamin dan mineral selebihnya pula (yang ada di dalam Vitalea) sangat penting untuk mengganti kelompongan vitamin yang tidak/ tiada diambil semasa mengandung melalui pemakanan kerana loya, kurang selera makan dan sebagainya.

• Jadi, dengan mengambil Vitalea, ibu dapat memberikan nutrisi buat diri dan bayi di dalam kandungan.


🔵 B-Complex With Acid Folic 🔵
• Mengandungi Asid folik yang penting di dalam pembentukan sel darah merah.
• Selain itu, ia juga sangat penting untuk mengelakkan kecacatan saraf bayi dan juga membantu dalam pembentukan otak bayi.
• Juga penting untuk tukarkan gula kepada tenaga agar ibu tak lemah lesu.


🔵 Vitamin C 🔵
• Vitamin C sangat penting dan diperlukan untuk penyerapan zat besi/iron dengan optimum.
• Lebih banyak iron diserap penghasilan sel darah merah akan lebih lancar dan semakin normallah bacaan Hb ibu.
• Sebab itu, kalau nak naikkan Hb, ibu selalu dinasihatkan untuk makan pil zat besi bersama jus oren.


        🌹 MANFAAT SET ANEMIA 🌹

- Melengkapkan keperluan nutrisi yang diperlukan semasa hamil
- Mencergaskan
- Mengurangkan kelesuan
- Baik untuk perkembangan otak bayi
- Mengelakkan risiko kecatatan saraf bayi
- Menguatkan sistem imunisasi
- Mengurangkan rasa stress
- Menstabilkan tekanan darah
- Mencantikkan Kulit

                       ⇩ TESTIMONI ⇩


                        ⇩ TESTIMONI ⇩



HARGA SET ANEMIA 
B- Complex • Rm58 (120biji) Tahan 4 Bulan
Vitamin C •  Rm97 (180biji) Tahan 6 Bulan 
Vita-lea • Rm93 (120biji) Tahan 2 Bulan 

           Readmore > Cara mencegah HFMD

*****************************************
                           CARA BELI 

📌 Anda boleh menghubungi saya di 019.589.4496 atau direct whatsapp untuk sebarang pertanyaan ⇨ KLIK SINI

📌 Sekiranya anda berminat anda juga boleh membuat pembelian secara online melalui ESELL dengan membuat pembayaran melalui card/debit card

TQ in Advance ♥ Sekiranya anda telah membuat pembelian melalui Esell sila hubungi saya untuk mendapatkan cara pemakanan suplemen yang betul.


📌 POSTAGE SELURUH MALAYSIA 
- Setiap Hari kecuali Ahad 
- Pembayaran yang dibuat sebelum jam 3pm akan dipos pada hari yang sama 

📌 COD SANDAKAN 
- Setiap Hari 

📌 COD KK
- Isnin - Jumaat 

*********************************************

~ Shaklee Independent Distributor ~

NUR ALFALIN SCULLY
SID - 1289195
Call/whatsapp - 019.589.4496
FB - Lyn Scully 
Instagram - lynscully_sidshaklee 

♥ TQ ♥



Wednesday, 26 September 2018

ZinC Complex shaklee - #infozinc_Lyn


Hai uollss ... Entry lyn kali ini khas buat yang belum mengenali zinc complex

Memandangkan Zinc complex bakal kembali dipasaran pada bulan oktober 2018... Mari kita berkenalan dengan Zinc ini..



Zinc ini adalah sejenis mineral surih.. Mineral surih nie diperlukan dalam kuantiti yang sedikit tapi sangat penting untuk tubuh badan kita.

Kerana Zinc merupakan salah satu komponen yang membantu mengaktifkan lebih dari 200 jenis enzim dalam tubuh badan kita.

Dengan adanya pengaktifan enzim ini barulah proses-proses dalam badan kita seperti proses penghasilan protein dan hormon boleh berlaku dengan lebih efektif dan sempurna.

Badan kita tidak boleh mengasilkan zinc dan juga tidak boleh menyimpan zinc ..jadi kita cuma boleh mendapatkan zinc melalui pemakanan seharian kita ataupun melalui suplemen.

Jadi penting untuk kita topup zinc setiap hari supaya badan kita boleh melakukan proses-proses dengan lebih efektif.


📌 1 Biji Tablet Zinc mengandungi 15mg zinc jadi sebiji sudah mencukupi untuk 100% keperluan seharian zinc kita.

📌 Zinc shaklee adalah zinc gluconate - Zinc gluconate ini 100% semulajadi berasaskan tumbuhan dan diekstrak dari fermentasi glukosa dari jagung menjadikannya kurang rasa logam,pahit dan rasa pedar berbanding dengan zinc yang ada dipasaran.

📌 Kadar penyerapan Zinc gluconate ini lebih tinggi lebih senang diserap dibadan kita berbanding Zinc sintetik.

📌 Sesuai untuk semua orang dewasa dan diformulasikan tanpa Alfalfa jadi ianya selamat diambil oleh pesakit SLE.



⏺ MENGUATKAN IMUN                                  
- Zinc ini dapat mengaktifkan lebih daripada 200 jenis enzim dalam badan kita maksudnya zinc akan dapat memberi banyak manfaat kesihatan kepada kita dengan mengaktifkan sel-sel imun untuk melawan bakteria dan virus.

⏺ MENYIHATKAN RAMBUT
- Jika kita menginginkan rambut yang Sihat,kuat,tebal,bersinar dan tidak cepat gugur kita perlu mengambil Zinc secukupnya.

⏺ KESIHATAN MINDA
- Zinc dapat membantu meningkatkan kesihatan minda seperti memori,proses pembelajaran dan membantu mengurangkan risiko mendapat penyakit Alzaimer.

⏺ PENYEMBUHAN LUKA
- Zinc membantu menghasilkan lebih banyak sel-sel baharu lebih cepat...jadi luka pun akan sembuh dengan lebih cepat.

- Wanita yang baru bersalin@berpantang penting untuk mengambil zinc agar dapat membantu proses penyembuhan luka dengan lebih cepat... Zinc juga membantu memudarkan luka atau parut jerawat dengan lebih cepat.

⏺ KESUBURAN
- Zinc baik untuk sistem pembiakan yang sihat untuk lelaki mahupun wanita.

- Zinc sangat terkenal untuk kesuburan terutamanya bagi lelaki kerana zinc ini banyak terdapat pada sperma.

- Zinc membantu meningkatkan fungsi sperma untuk meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma..Ianya memastikan bilangan sperma cukup,sifat fizikal dan pergerakan sperma yang normal.

Jadi bagi lelaki yang ingin meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma agar dapat meningkatkan kesuburan ambillah zinc secukupnya.

⏺ MENINGKATKAN TENAGA DAN STAMINA
- Zinc juga dapat membantu meningkatkan tenaga dan stamina jadi bagi mereka yang ingin build muscle/membina otot,yang inginkan stamina yang tinggi dan tenaga yang kuat boleh lah mengamalkan zinc.

⏺ KULIT YANG SIHAT
- Zinc dapat membantu menggalakkan penghasilan sel kulit yang lebih sihat dan lembut..Bagi mereka yang mempunyai kulit sensitif dan berjerawat digalakkan mengambil zinc untuk membantu mengurangkan masalah anda.



1• Orang Yang berdiet atau vegetarian
2• Mereka yang mahukan tenaga dan stamina yang kuat
3• Pasangan yang cuba mendapatkan zuriat
4• Mereka yang ingin meningkatkan kesihatan minda 
5• Mereka yang mempunyai rambut dan kuku yang rapuh
6• Wanita yang berpantang untuk membantu menyembuhkan luka dengan lebih cepat.

Okey itu sahaja yang dapat lyn kongsikan tentang Zinc Complex kali ini Jumpa di next entry ❤ 
************************************

HARGA ZINC COMPLEX ⇩

Sebotol Zinc Complex cuma Rm57 (120biji) Tahan selama 4Bulan.

Berminat boleh order dengan lyn yah 😘

_______________________________________
CARA BELI 

📌 Untuk sebarang pertanyaan/order boleh hubungi saya di 019.589.4496 atau direct whatsapp saya ⇩

📌 POSTAGE SELURUH MALAYSIA
- Setiap hari kecuali ahad 
- Pembayaran yang dibuat sebelum jam 3pm akan dipos pada hari yang sama.

📌 COD BAHAGIAN SANDAKAN 
- Setiap Hari 
Anda juga boleh mendapatkan produk shaklee di alamat ini  ⇩

📌 COD BAHAGIAN KK
- Setiap hari isnin-sabtu

~ Shaklee independent Distributor ~

NUR ALFALIN SCULLY
SID- 1289195
Call/whatsapp - 019.589.4496
FB- Lyn Scully 
Instagram- lynscully_shakleesid 

♥ TQ ♥

Sunday, 23 September 2018

Set penyusuan Shaklee - #infopenyusuan_Lyn


Hai mommies ❤ ...
Kali nie Lyn mahu kenalkan set Penyusuan shaklee... Set penyusuan nie tidak tertumpu dengan milkbooster semata tapi juga lengkap dengan nutrisi yang diperlukan untuk kesihatan dan kecantikan kulit ibu serta bayi.

Set Penyusuan ini terdiri daripada Esp,Vitalea,Vitamin C,Alfalfa Complex,Ostematrix dan B-complex.

 - Manfaat setiap vitamin -

Vitalea - Melengkapkan kekurangan vitamin dan mineral penting yang diperlukan tubuh untuk meningkatkan kecergasan dan kesihatan.
.
Vitamin C - Membantu meningkatkan antibodi ibu dan bayi untuk melawan sebarang jangkitan penyakit seperti demam,selesema dan batuk.
.
Ostematrix - Membantu dalam pembentukan tulang dan gigi yang kuat disamping mengurangkan masalah susu merudum semasa haid.. Mengurangkan masalah sakit pinggang dan tulang belakang semasa proses penyusuan.
.
Esp - Menghasilkan tisu dan sel kulit baru yang lebih sihat dan cantik. Hasilnya kulit ibu dan bayi menjadi bersih dan cantik selain memberikan rasa kenyang yang lebih lama untuk ibu dan bayi.
.
Alfalfa - Menggalakkan penghasilan susu ibu dan membantu membuang angin dari badan,bayi yg menyusu pun akan kurang mendapat kembung perut.
.
B-complex - Membantu mengurangkan rasa stress dan mengurangkan risiko meroyan.. (Bila ibu stress susu ibu akan merundum).

 ⇩ Manfaat Set penyusuan shaklee ⇩

✔ Susu ibu meriah 
✔ Ibu lebih cergas 
✔ Kurang lenguh dan sakit-sakit badan
✔ Kurang rasa stress
✔ Kurang rasa lesu
✔ Mengurangkan sembelit
✔ Menganjalkan payudara
✔ Mengurangkan masalah keputihan
✔ Mengeluarkan angin dari badan ibu dan mengelakkan bayi dari kembung perut
✔ Tulang bayi lebih kuat dan sihat
✔ Kulit ibu dan bayi jadi lebih cantik
✔ Antibody ibu dan bayi lebih kuat

BAIK UNTUK IBU TERBAIK UNTUK BAYI ❤




__________________________________
CARA BELI 

📌 Untuk sebarang pertanyaan atau order anda boleh menghubungi saya di 019.589.4496 atau direct whatsapp saya⇩

Anda juga boleh membuat pembelian secara online melalui Esell deegan membuat pembayaran menggunakan credit/debit card ⇩
TQ in Advance ♥ Sekiranya anda telah membuat pembelian melalui esell sila hubungi saya untuk mendapatkan cara pemakanan suplemen yang betul 💕

📌 Postage seluruh malaysia setiap hari Isnin- Sabtu .
(Pembayaran yang dibuat sebelum Jam 3pm akan di pos pada hari yang sama)

📌 Cod bahagian Sandakan Setiap Hari
📌 Cod bahagian Kk isnin-Jumaat

NUR ALFALIN SCULLY 
SID - 1289195
Call/whatsapp - 019.589.4496
FB- Lyn Scully 
Instagram - lynscully_shakleesid

TQ ♥



Read more ⇩⇩⇩

Set Penyusuan Bajet shaklee

PENGEDAR SAH SHAKLEE SELURUH MALAYSIA


MINI BRANCH SHAKLEE SANDAKAN



Pengalaman makan Alfalfa Shaklee - Lyn Scully

Assalamualaikum hye,  Saya Lyn Scully pengedar sah shaklee seluruh malaysia ^^ Kali nie Lyn terpanggil pula untuk berkongsi pengalama...