Tuesday, 22 January 2019

Cara merawat keputihan - Lyn Scully

MASALAH KEPUTIHAN !!!



Keputihan adalah perkara yang normal untuk semua wanita namun Walaupun keputihan ini adalah perkara biasa ia juga perlu dititik beratkan apalagi jika keputihan menjadi teruk kerana ianya boleh mengganggu kehidupan seharian serta memudaratkan.


" KEPUTIHAN TERBAGI KEPADA 2 JENIS ANTARA NORMAL DAN ABNORMAL "


⇩ KEPUTIHAN NORMAL 
◾ Keputihan biasa tidak berwarna putih dan tidak sesuai disebut keputihan ia terjadi kerana dipengaruhi oleh sistem hormon yang berubah contohnya semasa hamil atau semasa dan selepas haid ..

◾ Ciri-ciri keputihan biasa adalah Cecair yang berwarna cerah, tidak melekit,ia cair dan tidak mengeluarkan bau yang kuat.


⇩ KEPUTIHAN ABNORMAL
◾ Keputihan abnormal bila keluarnya cecair berwarna putih pekat, putih kekuningan, putih kehijauan atau putih kelabu dari saluran faraj..Cecair ini boleh menjadi cair atau kental, melekat dan kadang-kadang berbuih.

◾ Ia juga mengeluarkan bau yang menyengat dan kuat. Pada pesakit tertentu, terdapat rasa gatal serta boleh mengakibatkan iritasi pada faraj.


Bila keputihan tu jadi abnormal mesti cepat-cepat merawatnya yah

⇩ DIANTARA BAHAYA KEPUTIHAN

◾ Mengganggu kesuburan
◾ Hamil diluar rahim
◾ Kanser rahim
◾ Jangkitan pada pasangan
◾ Mendapat penyakit kencing kotor

Sebenarnya ada pelbagai rawatan untuk mengatasi masalah keputihan ni dan Lyn tahu satu cara yang sangat berkesan dan selamat sebab lyn pun sudah amalkan dari hujung tahun 2017

Lyn amalkan Alfalfa complex shaklee dari tahun 2017 tapi masi amalkan sehingga sekarang ♥...

Pernah dengar Alfalfa nie?  Bagi shaklee lover Alfalfa ataupun Jamu moden nie sudah tidak asing lagi sebab Alfalfa juga diantara top sale terutamanya dikalangan wanita sebab manfaatnya yang sangat bagus untuk dalaman wanita termasuk merawat keputihan


MANFAAT ALFALFA COMPLEX


 πŸŒΊ Alfalfa dipercayai merupakan tumbuhan terbaik yang mengandungi banyak zat untuk keperluan harian tubuh manusia

🌺 Membantu menghilangkan keputihan

🌺 Mengurangkan rasa gatal dibahagian faraj akibat keputihan

🌺 Menghilangkan bau busuk pada faraj

🌺 Membantu memberi kelegaan semasa haid seperti gejala PMS atau period pain

🌺 Membantu melegakan simptom menopause

🌺 Melancarkan haid

🌺 Membantu mengurangkan kesakitan otot , sendi dan sakit belakang

🌺 Menjadi penggalak susu atau Milk Booster yang membantu mempercepatkan penghasilan susu badan dengan syarat tidak mengabaikan konsep asas penyusuan

🌺 Membantu mencuci usus bagi membuang toksin daripada tubuh badan

🌺 Membantu mengurangkan alergik dan ekzema

🌺 Membantu pesakit arthritis mengurangkan kesakitan

🌺 Membantu mengurangkan lelah atau asthma

🌺 Membantu mengurangkan kelesuan

🌺 Membantu memulihkan urat serta mengecutkan rahim selepas bersalin

🌺 Bertindak seperti Kacip Fatimah kepada para isteri untuk mengetatkan semula aset isteri

🌺 Membantu mengatasi masalah kencing kotor akibat daripada jangkitan buah pinggang serta masalah pundi kencing

🌺 Membantu mengurangkan risiko atau mencegah edema atau bengkak akibat pengumpulan air dalam badan

🌺 Membantu dalam mengawal kolesterol dalam darah dengan menghapuskan kolesterol jahat LDL

🌺 Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung dan stroke

🌺 Membantu meningkatkan stamina lelaki dan membantu meningkatkan fungsi prostat

🌺 Membantu dalam membesarkan dan menegangkan payudara

🌺 Membantu menghangatkan hubungan suami isteri

🌺 Membantu meneutralkan asid di dalam tubuh kerana alfalfa bersifat alkali dan mengurangkan masalah gastrik, ketagihan alkohol dan gangguan hati

🌺 Membantu membuang angin di dalam tubuh

🌺 Membantu sistem penghadaman dan pencernaan

🌺 Membantu melegakan sembelit

🌺 Membantu menurunkan berat badan


"TESTIMONI PENGGUNA ALFALFA COMPLEX"


Tiada keputihan selepas amalkan alfalfa


Keputihan hilang,milkbooster,aset mantap


Keputihan teruk semakin pulih


Alfalfa berkesan menghilangkan keputihan 


Alfalfa menghilangkan keputihan dengan lebih berkesan dan cepat


Keputihan berkurang dan tiada lagi kentut vagina dengan Amalkan alfalfa


🌿 Sebotol Alfalfa small
• Rm57
• 330 Biji
• Tahan 1-2 Bulan

🌿 Sebotol Alfalfa Large
• Rm102
• 700 Biji
• Tahan 3-4 Bulan


******************************************
CARA BELI

• Untuk Pertanyaan atau order boleh direct whatsapp lyn ⇩


• Sekiranya berminat anda juga boleh membeli secara online melalui link esell dibawah dengan membuat pembayaran melalui debit/credit card



• Perkhidmatan cod disediakan bahagian Sandakan dan kota kinabalu

• Penghantaran melalui postage keseluruh malaysia setiap hari kecuali ahad, dan cuti umum
• Pembayaran yang dibuat sebelum jam 3pm akan dipos pada hari yang sama


Nur Alfalin Scully
Sid - 1289195
Whatsapp - 019.589.4496
FB - Lyn Scully
IG - lynscully_shakleesid

Tq ♥ Semoga berjumpa lagi dientry seterusnya @lynscully.blogspot.com






Thursday, 17 January 2019

Cara menghilangkan jerawat dengan cepat - Lyn Scully

JERAWAT OH JERAWAT!!!


JERAWAT adalah perkara yang sering dialami oleh semua orang termasuk Lyn sendiri hihi..

Sebiji dua tu masih boleh sabar tapi kalau miss J sampai bawa genk tu yang tak boleh tahan 

Macam Lyn nak picit tahu!  tapi memicit jerawat akan menyebabkan jerawat semakin membiak dan meninggalkan parut

Jadi sebaiknya elakkan dan cari cara yang lebih selamat.

Diantara cara yang selamat dan berkesan untuk menghilangkan jerawat adalah dengan Supplemen Sr vitamin c plus ... Lyn pun amalkan sr vitamin c plus nie tau



MANFAAT SR VITAMIN C PLUS

◾ Meningkatkan penghasilan kolagen
◾ Mengatasi masalah jerawat
◾ Mengecutkan jerawat dengan cepat
◾ Sekatakan tona kulit
◾ Mengatasi masalah kulit menggelupas
◾ Memudarkan/Mengurangkan pembentukan jeragat
◾ Mengurangkan sunburn dengan lebih berkesan
◾ Mencerah secara semulajadi
◾ Menjaga kesihatan gusi
◾ Meningkatkan sistem imun tubuh
◾ Membantu didalam proses penyembuhan luka
◾ Bertindak sebagai antioksidan yang melambatkan proses penuaan



🍊 Tahukah kamu badan kita tidak dapat menghasilkan atau menyimpan vitamin c dengan sendiri jadi kita perlu mengambil vitamin c setiap hari melalui pemakanan atau pun supplemen.

🍊 Vitamin c juga adalah sejenis vitamin yang larut air, badan kita cuma mampu menyerap 100mg vitamin c dalam masa sejam dan selebihnya akan keluar melalui air kencing.

KELEBIHAN SR VITAMIN C PLUS

🍊 Sustained release vitamin c plus berbeza daripada vitamin c lain kerana ianya mengandungi kaedah sustained release iaitu sistem perlepasan perlahan dimana setiap sebiji vitamin c 500mg akan dilepaskan dalam tempoh 5jam (100mg sejam)

🍊 Dengan adanya kaedah sustained release ini vitamin c akan bertahan selama 5jam dalam darah sebab itu sr vitamin c plus lebih berkesan

🍊 Ditambah dengan sitrus bioflavonoid yang berfungsi untuk meningkatkan lagi keberkesanannya

🍊 Dihasilkan dari jagung jadi ianya selamat diambil oleh pesakit gastrik dan orang yang mempunyai perut sensitif terhadap makanan masam

🍊 Sebotol sr vitamin c plus Rm97.50 ada 180 biji dan tahan 3-6 bulan ..Vitamin c shaklee Lebih murah dan jimat tau

DIANTARA FEEDBACK PENGGUNA SR VITAMIN C PLUS UNTUK MASALAH JERAWAT










Read more⇩ 


******************************************

CARA ORDER

Untuk sebarang pertanyaan atau order kamu boleh terus whatsapp lyn dengan menekan link di bawah ⇩


Sekiranya berminat kamu juga boleh membeli secara online melalui esell dengan membuat pembayaran melalui credit/debit card ⇩


• Perkhidmatan cod disediakan dibahagian sandakan dan kota kinabalu

• Postage keseluruh malaysia


Nur Alfalin Scully
SID - 1289195
Whatapps - 019.589.4496
Fb - Lyn Scully
Ig - Lynscully_shakleesid

Tq ♥ Semoga bertemu lagi di entry seterusnya @lynscully.blogspot.com






Monday, 14 January 2019

Cara Menyembuhkan luka bedah dengan cepat - Lyn Scully


Assalammualaikum hye , Saya Lyn scully pengedar sah shaklee seluruh malaysia

Kebelakangan ni ramai bisness partner Lyn berkongsi feedback Customer mereka yang mengalami luka yang cepat sembuh dengan pengambilan satu minuman botani nie menyebabkan Lyn tertarik untuk membuat satu entry untuk hal ini.

MINUMAN BOTANI ???

Minuman botani yang lyn sebutkan tadi adalah vivix shaklee...

Vivix shaklee adalah minuman botani yang dihasilkan daripada anggur muscadine,elderberry eropah,polygonum cuspidatum dan lobak ungu.

BAGAIMANA VIVIX MEMBANTU LUKA AGAR CEPAT SEMBUH

πŸ‡ Vivix adalah sumber anti-oksidan dan mempunyai kandungan resveratrol yang tinggi dimana ianya membantu dalam penyembuhan luka pembedahan kecil ataupun besar. Resveratrol ini bagus untuk menghasilkan sel baru.

πŸ‡ Vivix juga membantu dalam membaiki sel dan bertindak sehingga keperingkat DNA.  Vivix akan menghasilkan sel-sel baru yang lebih sihat dan panjang jangka hayatnya. Jadi, luka akan lebih cepat sembuh dan terlindung daripada sebarang jangkitan.
Read more⇩

MANFAAT BAHAN DIDALAM VIVIX


πŸ‡Anggur Muscadine
-Mengurangkan risiko kanser
-Mengelakkan pengerasan salur darah yang menyebabkan penyakit jantung dan stroke
-Mengawal gula dalam darah
-Mengurangkan risiko Nyanyuk

                    πŸ‡Purple Carrot
-Anti Kanser
-Anti Radang
-Meningkatkan kesihatan mata

                    πŸ‡European Elderberry
-Meningkatkan Imun System
-Memberi Tenaga
-Baik untuk saraf

                 πŸ‡Polygonum Cuspidatum
-Anti Penuaan
-Anti Radang
-Anti Kanser
-Meningkatkan metabolisma
-Meningkatkan Kesihatan Jantung

FEEDBACK PENGGUNA VIVIX


Luka ceaser yang dijangkiti kuman beransur pulih dengan vivix


ISI TUMBUH DENGAN CANTIK HANYA DALAM MASA 2MINGGU


Luka ceaser cepat kering dan sembuh


Luka pembedahan akibat komplikasi diabetes sembuh selepas ambil 4 botol vivix


Luka bedah sembuh dalam masa seminggu selepas amalkan vivix


Berpantang selepas bersalin ceaser dengan vivix luka cepat sembuh dan badan lebih sihat


Luka bedah cepat sembuh dari jangkaan doktor



Sakit bahagian luka bedah berkurang selepas 3hari dengan mengamalkan vivix


Sebotol vivix Rm475 (150ml)

Join ahli untuk menikmati diskaun sehingga 20% !

Atau mahu dapatkan harga vivix yang jauh lebih murah??? Jom beli waktu promosi..


Special promo vivix twinpack ini akan berlangsung sehingga 28.02.19 !!!

HARGA ASAL VIVIX TWINPACK RM950 (Non member)

HARGA PROMOSI VIVIX TWINPACK RM684
(Free membership)

Beli vivix twinpack waktu promosi ini kamu akan dapat...

✔ Diskaun 10%
✔ Free membership yang bernilai Rm65
✔ Free postage
✔ Free vivix cooler bag
✔ Dapat cash back 5%

Banyak boleh jimat kalau beli waktu promosi nie... Jangan lepaskan peluang okeyy hihi.

Hubungi / whatsapp Lyn untuk sebarang pertanyaan atau order Klik link whatsapp ⇩

• Perkhidmatan cod disediakan bahagian sandakan dan kota kinabalu
• Penghantaran melalui postage keseluruh malaysia


Nur Alfalin Scully
SID - 1289195
Whatsapp - 019.589.4496
FB - Lyn Scully
IG - lynscully_shakleesid

Tq ♥ Semoga bertemu lagi di entry seterusnya @lynscully.blogspot.com



Thursday, 10 January 2019

Cara mengatasi masalah gastrik - Lyn Scully


ATASI MASALAH GASTRIK DENGAN ESP 

Ramai dikalangan kita yang menghidap masalah gastrik dan Lyn pun tidak terkecuali juga!

Lyn mula menghidap gastrik pada umur 15 tahun ... Kalau gastrik tu menyerang memang jalan pun tertunduk - tunduk jadinya..

Lyn menanggung gastrik selama hampir 6 tahun ... Pemakanan tu mesti jaga kalau tidak memang padahlah!

Masalah gastrik berlarutan sehinggalah meningkat dewasa,berkahwin dan sehingga mempunyai cahaya mata pada tahun 2017... Gastrik on off bergantung pada pemakanan. 

Masalah gastrik berakhir selepas Lyn minum esp yang sebenarnya lyn ambil untuk milkbooster tapi selepas berberapa minggu Lyn minum Esp bukan saja airsusu jadi lebih pekat tapi Lyn perasan sakit gastrik tidak pernah menyerang walaupun terlambat makan...

Alhamdulillah, Lyn masih amalkan Esp sehingga Sekarang ... Terlambat atau terskip makan pun tiada sudah rasa pedih ulu hati ...Lyn ambil setiap pagi sebagai instantbreakfast sebelum memulakan tugas harian ...

Dan yang paling best kulit pun semakin cantik bila minum Esp nie 😍


MENGAPA ESP PALING SESUAI UNTUK MASALAH GASTRIK?  


Ini kerana esp boleh mengantikan susu, ia memang bagus untuk pesakit gastrik.

Selain ia membantu membina semula sel-sel di lapisan mukosa perut yang rosak dan menipis akibat makanan berasid yang kita makan.

Esp ni kaya dengan kacang soya yang terpilih, bersifat alkali dan mampu membantu meneturalkan lebihan asid hidrolik yang dirembeskan oleh kelenjar perut tadi.

Esp juga mengandungi kandungan protein yang tinggi boleh membantu dalam sistem pencernaan bekerja dengan lebih baik kerana sistem pencernaan kita mula bekerja apabila wujudnya unsur protein dalam perut.

Selain itu juga ia dapat memulihkan dan mengantikan sel-sel lama yang telah rosak akibat hakisan oleh asid hidrolik sewaktu berlakunya pencernaan.

Esp juga memberi rasa kenyang yang lebih lama dan memberi keselesaan pada perut.

DIANTARA FEEDBACK CUSTOMER









√ Sebotol Esp Rm161.25
√ 850gram
√ Tahan 1 bulan .

Mau dapatkan harga yang lebih murah? Jom daftar sebagai ahli dan nikmati diskaun sehingga 20% !

Read more ⇩


******************************************
CARA BELI

Untuk sebarang pertanyaan atau order boleh terus whatsapp lyn Klik link ⇩


• Perkhidmatan cod dibahagian sandakan - kota kinabalu
• Penghantaran melalui postage keseluruh malaysia ( pembayaran yang dibuat sebelum jam 3pm akan dipos pada hari yang sama )


Nur Alfalin Scully
Sid - 1289195
Whatsapp - 019.589.4496
Fb - Lyn Scully
IG - lynscully_shakleesid

Tq ♥ Semoga berjumpa lagi di entry seterusnya @lynscully.blogspot.com






Monday, 7 January 2019

Set kurus shaklee - Lyn Scully


JOM TURUNKAN BERAT BADAN
.
.
.
Banyak kelebihan bila plan nak kurus bersama set kurus shaklee nie bukan sahaja berat badan turun tapi kesihatan pun lebih baik dan bagi wanita dalaman pun makin umpphh !!!

Didalam set kurus lengkap ini terdiri daripada Esp,Omega guard,Lecithin,Alfalfa dan herblax.

 FUNGSI PRODUK DIDALAM SET KURUS


• LECITHIN ( Pemecah lemak ) Rm55

- Membantu proses memecahkan lemak dalam tubuh dan membantu menghalang pembentukan lemak baru dari makanan yang kita ambil
- Menurunkan kadar kolesterol dalam badan
- Mencantikkan otot dan kulit
- Mengurangkan selera makan



• OMEGA GUARD ( Cairkan lemak ) Rm136

- Membantu proses memecahkan lemak lama didalam tubuh seperti dibawah kulit,didalam hati,didalam salur darah dan lemak yang menyeliputi luar organ
- Mengawal selera makan
- Mencantikkan kulit



• HERB-LAX ( Detox ) Rm57

- Berfungsi sebagai detox untuk membersihkan usus dimana toksin,lemak,lendir yang melekat didinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar
- Membantu mengatasi masalah ketidakhadaman dan pergerakan usus yang tidak sihat


• ALFALFA ( Detox ) Rm57

- Membuang toksin - Membantu menurunkan berat badan
- Melancarkan pembuangan
- Bertindak seperti kacip fatimah kepada wanita
- Mengatasi masalah kencing kotor
- Menghilangkan keputihan
- Melancarkan haid



• ESP ( Membina otot ) Rm161
- Esp adalah sumber protein soya semulajadi yang membantu mengelakkan badan jadi menggeleber sana-sini selepas berat badan sudah turun
- Memberi rasa kenyang lama
- Mengelakkan gastrik sepanjang tempoh berdiet
- Membekalkan tenaga
- Menganjalkan otot
- Mencantikkan kulit
- Memulihkan tisu dalaman yang terluka selepas bersenam

Read more ⇩⇩⇩

** Selepas proses bakar atau pecahkan lemak dan kemudian detox ( Buang dan bersihkan ) barulah dinding usus kita bersih dan dapat menyerap nutrien dengan lebih baik **


******************************************
CARA BELI

Untuk pertanyaan atau order boleh terus klik link ini untuk direct whatsapp Lyn

• Postage seluruh malaysia
• Pembayaran yang dibuat sebelum jam 3pm akan di pos pada hari yang sama
• Perkhidmatan Cod bahagian sandakan dan kk


Nur Alfalin Scully
SID - 1289195
Whatsapp - 019.589.4496
FB - Lyn Scully
IG - Lynscully_shakleesid

Tq ♥ Semoga jumpa lagi di entry seterusnya @lynscully.blogspot.com




Set Kecantikan Shaklee - Lyn Scully


SET KECANTIKAN SHAKLEE

Set kecantikan shaklee ini terdiri daripada Esp,sr vitamin c plus dan vitamin E.


   MANFAAT PRODUK DALAM SET CANTIK

 πŸŒΉ ESP ( ENERGY SOY PROTEIN
.
• Menjadikan kulit bertambah cerah dan juga sekata
• Memudarkan kesan parut di sebabkan jerawat terutama di bahagian muka
• Mengatasi kulit berminyak
• Sesuai di jadikan sarapan bagi mereka yang selalu sibuk
• Diet untuk yang hendak menguruskan badan.


🌹 SR VITAMIN C PLUS
.
• Melindungi kulit dan badan dari kesan pencemaran udara kerana mempunyai antioksidan yang tinggi.
• Mengekalkan keanjalan dan juga kelembutan kulit
• Melambatkan kesan penuaan terutama di bahagian wajah
• Mengurangkan jerawat dan memperbaiki kesan parut disebabkan jerawat.
• Memudarkan jeragat
• Mengurangkan kesan sunburn


🌹 VITAMIN E COMPLEX
.
• Meremajakan dan mengembalikan kesegaran kulit
• Pelindungan dari Sinaran UV disebabkan oleh aktiviti kita di luar.
• Bahaya sinaran UV boleh menyebabkan kanser kulit.
• Memberikan kelembapan pada kulit
• Mengurangkan kedutan halus diwajah


DIANTARA FEEDBACK SET KECANTIKAN











• HARGA ESP RM161
• 850 GRAM
• TAHAN 1 BULAN
.
• HARGA VITAMIN C RM97
• 180 BIJI
• TAHAN 3-6 BULAN
.
• HARGA VITAMIN E RM156
• 120 BIJI
• TAHAN 4 BULAN

Mahu dapatkan harga yang lebih murah?  Whatsapp lyn segera kita deal sampai jadi.. hihi..

******************************************
                            CARA BELI 

Untuk sebarang pertanyaan atau order boleh Klik link whatsapp Lyn πŸ‘‰ PM SINI


Nur Alfalin Scully
SID - 1289195
Whatsapp - 019.589.4496
Fb - Lyn Scully
IG - Lynscully_shakleesid

Tq ♥ Semoga jumpa lagi di entry seterusnya 




Cara merawat keputihan - Lyn Scully

MASALAH KEPUTIHAN !!! Keputihan adalah perkara yang normal untuk semua wanita namun Walaupun keputihan ini adalah perkara biasa ia jug...